Gratis adviesgesprek?
Onze adviseurs komen graag bij u langs voor een advies op maat. Maak vandaag nog vrijblijvend een afspraak! Wij zijn u graag van dienst.
Woninginbraak locaties
Op Misdaad in Kaart kunt u zelf zien of en waar er de afgelopen drie maanden in uw omgeving is ingebroken. Pogingen en inbraken worden getoond. De kaart wordt maandag tot en met vrijdag dagelijks voor 8.30 uur bijgewerkt. Om de privacy van gedupeerden te waarborgen, worden inbraken getoond in stippen op de kaart. De stip, met daarin het aantal inbraken, staat exact in het midden van een viercijferig postcodegebied. De stip komt dus niet overeen met een specifieke woning. Na een klik op het bolletje in een postcodegebied verschijnt een venster. De datum die hierin staat, is de datum waarop de politie kennis nam van de inbraak.
Waar vind ik Misdaad in Kaart?
U vindt de cijfers via de Misdaad in Kaart-pagina of via de Mijn buurt-pagina. Op de Mijn buurt-pagina vindt u naast de misdaadcijfers ook informatie over de wijkagent, het wijkbureau, gezocht- en vermistberichten en het lokale nieuws.
Voor wie is Misdaad in Kaart bedoeld?
Misdaad in Kaart is bedoeld om inwoner bewust te maken van de kans op woninginbraak in de wijk. Het is een dagelijks ververst, actueel beeld. Bijna realtime, met maximaal 24 uur vertraging. Na drie maanden verdwijnen de cijfers van die eerste dag weer en verschijnt de volgende dag. Het schuift dus iedere keer een dag op. Misdaad in Kaart voorziet niet in trends en ontwikkelingen maar geeft landelijk een actueel beeld van de spreiding van woninginbraken. De kracht van Misdaad in Kaart is de continue beschikbaarheid van informatie over de eigen wijk.
Waarom zet de politie alle woninginbraken op een kaart?
Omdat woninginbraak regelmatig voorkomt en het een grote impact heeft op de slachtoffers. Inbraak staat in heel Nederland hoog op de agenda. Samen met veiligheidspartners zoals gemeenten en Openbaar Ministeries probeert de politie de inbraakcijfers omlaag te brengen. Door voor iedereen zichtbaar te maken in welke postcodegebieden er wordt ingebroken, hoopt de politie dat u de nodige maatregelen treft om de kans op een woninginbraak te verkleinen.
Wat kan ik zelf doen om de kans op een inbraak te verkleinen?
Inbrekers gebruiken verschillende methoden om in te breken. Over het algemeen willen ze binnen enkele minuten in een woning zijn. Lukt dit niet, dat zullen ze al snel een ander huis kiezen. Extra sloten, anti-inbraakstrips en andere maatregelen maken het een inbreker flink lastig. Als inbrekers met het openmaken van deuren of ramen bezig zijn doen ze dit het liefst in het donker of op een beschutte plek. Gesnoeide begroeiing en goede buitenverlichting maken uw huis een stuk onaantrekkelijker voor inbrekers.
Bron: politie.nl
Onze werkwijze
Afspraak maken
Onze beveiligingsadviseurs zijn actief in de woonwijk. Zij komen bij u langs om te inventariseren of er in uw woonwijk behoefte is aan elektronische beveiliging in de vorm van een alarmsysteem. Het spreekt voor zich dat wij veiligheid hoog in het vaandel hebben staan. Daarom zorgen wij er altijd voor dat de beveiligingsadviseurs van UwBeveiligingsPartner te allen tijde in het bezit zijn van een geldig legitimatiebewijs, een bedrijfspas en gekleed zijn in herkenbare bedrijfskleding.
Adviesgesprek
Indien u inderdaad behoefte heeft aan extra veiligheid in de vorm van woonhuisbeveiliging, dan maken onze beveiligingsadviseurs graag een vervolgafspraak met u. Tijdens deze vervolgafspraak vertellen de adviseurs van UwBeveiligingsPartner u tijdens een presentatie meer over onze complete en betaalbare beveiligingsoplossing. Er wordt dieper ingegaan op onze producten én we leggen u uit welke voordelen onze samenwerking met Securitas u biedt. Uiteraard vertellen onze beveiligingsadviseurs u ook graag meer over onze acties, inclusief de daarbij behorende prijzen.
Montage alarmsysteem
Wanneer u instemt met het opgemaakte beveiligingsplan, komt één van onze monteurs het alarmsysteem bij u thuis monteren. Kiest u voor UwBeveiligingsPartner, dan bent u verzekerd van kwaliteit. Allereerst wordt het alarmsysteem vakkundig opgehangen in een afgesloten en beveiligde ruimte, denkt u aan de meterkast. Vervolgens kunnen wij verschillende zones in uw woning definiëren waardoor het mogelijk wordt om het alarmsysteem in te stellen voor bepaalde gedeeltes van uw woning. Kies er bijvoorbeeld ‘s nachts voor om alleen de benedenverdieping te beveiligen. Onze alarmsystemen worden aangesloten op de meldkamer van Securitas. Doordat er dagelijks testberichten worden uitgewisseld met de meldkamer, bent u ervan verzekerd dat uw alarmsysteem te allen tijde goed functioneert.
24 uur per dag en zeven dagen per week beschermd
Uw woning wordt continu bewaakt dankzij het alarmsysteem en de opvolging vanuit de meldkamer van Securitas. Indien er zich een incident voordoet in uw woning – denk aan een inbraak, brand of overige calamiteit – wordt er direct een alarmmelding naar de meldkamer van Securitas verzonden. De medewerkers van de meldkamer komen onmiddellijk in actie door u en uw opgegeven contactpersonen te bellen. Is er niemand direct bereikbaar? Dan wordt de situatie op afstand beoordeeld en wordt er in sommige gevallen een surveillancewagen naar de woning gestuurd. Indien nodig is Securitas bevoegd om na een geverifieerde melding direct de juiste hulpdiensten in te schakelen. Kortom: u wordt continu beschermd, 24 uur per dag en zeven dagen per week.
Gratis adviesgesprek?
Onze adviseurs komen graag bij u langs voor een advies op maat. Maak vandaag nog vrijblijvend een afspraak! Wij zijn u graag van dienst.